Димитър Босовски

Предприемач и ентусиаст с IoT сферата. Основател на findy и HiGPS с 10 годишен опит в разработката и развитието на IoT базирани решения.

Димитър разполага с инженерен опит както в разработката на хардуер, така и в управлението на данните, device management платформи и представянето им на потребителите. До момента е участвал в разработката на над 60 различни IoT решения базирани на GSM, LoRa WAN, WiFi, Bluetooth(r) Low Energy и RF. Приложението на продуктите е от индивидуално ползване за крайни клиенти до индустриални, транспортни и селскостопански системи за мониторинг и управление.

Ролята му в IoT продукти обхваща всички дейности като проектиране, разработка и прототипиране, организация на доставките и производство на устройства в големи серии и последващо сервизиране и поддръжка на решенията.

Освен инженерната и организационна работа на технологичния си бизнес, Димитър е предприемач, който участва в строителство на високо технологични еднофамилни къщи, изнесен open-space офис в планината, иновативен детски културно-развлекателен център и други дейности свързани работа, забавление, образование и отдих сред природата.